yogacentrum curacao vvyn e-mail

Bon bini op Curaçao

Curaçao is het ideale vakantie eiland om goed te kunnen uitrusten. Niet alleen aan zee. Er zijn genoeg plekjes waar geen mens komt. Verpoos een tijd op het yogacentrum om te ontspannen. Curaçao heeft een tropisch klimaat, dat wil zeggen weinig regen, veel zon en veel wind: de Noordoostpassaat. De gemiddelde jaartemperatuur is 27,5 graden Celsius.
En wist u dat de zeetemperatuur nauwelijks afwijkt van de luchttemperatuur en zo ongeveer 26,8 graden Celsius bedraagt?

Ligging
Curaçao is het grootste eiland van de Nederlandse Antillen. De lengte van het eiland bedraagt tussen de twee uiterste punten 61 kilometer. De breedte varieert van 5 tot 14 kilometer.
Het bevolkingsaantal schommelt rond de 160.000 mensen. Vijfentachtig procent is van origine Nederlands-Antilliaans. Het overige deel bestaat voor een groot gedeelte uit Nederlanders.
De mensen zijn erg vriendelijk.

Witte stranden
Curaçao heeft een grote verscheidenheid aan baaien met elk hun eigen charme.
Curaçao heeft geen kilometers lange stranden, maar wel een groot aantal baaien met kleine stranden die dankzij hun besloten karakter zeer aantrekkelijk zijn. De meeste stranden zijn gratis toegankelijk. Slechts voor enkele locaties wordt een bijdrage gevraagd voor het onderhoud van het strand. Bij bijna alle hotels is een dergelijk strandje aanwezig en verder zijn er diverse (privé-)strandjes die voor toeristen open staan. Een aantal plaatsen met stranden Santa Martha, Playa Kenepa, Barbarabeach, Santa Cruz, Daaibooibeach, Playa Kalki, Playa Boca Sami.

Zwemmen
Waar u op Curaçao ook verblijft de azuurblauwe zee is altijd dichtbij. Op elk uur van de dag kan je gaan zwemmen. Ga alleen nooit zwemmen aan de ruwe noordoostkant van het eiland.

Duikparadijs
Curaçao bestaat van oorsprong uit vulkanisch kalkgesteente waarop zich eeuwenlang koraal heeft afgezet. Dat is bij een eerste duik al snel te zien. Direct langs de kustlijn treft u meteen de schitterende koraalriffen aan. Geen wonder dat duiken tegenwoordig één van de populairste sporten op Curaçao is. Gelukkig gaat dat niet ten koste van de rust en de adembenemende onderzeese, ongeveer zestig miljoen jaar oude flora en fauna. Curaçao wordt door velen als een zeer aantrekkelijk duikparadijs beschouwd. Duikafspraken zijn ad-hoc te organiseren. De gemiddelde prijs bedraagt 40 dollar per duik van één uur inclusief gebruik van alle duikbenodigdheden. Ook bestaat de mogelijkheid tot volgen van duiklessen.

Flora:
Door het klimaat is de flora op Curaçao beperkt. Op Westpunt zijn er vele heuvels en unieke boomsoorten aanwezig. Ook bloeien er orchideeën. Op het eiland zijn 500 soorten planten te vinden.
Het meest opvallende is verder de grote diversiteit aan cactussen, zoals de juffercactus. De karakteristieke boom, dividivi is alleen op Curaçao te vinden. De kromme buiging van de boom wordt door de wind bepaald. Het blad heeft dubbelveervormig samengestelde bladeren. Natuurlijk zijn er ook op Curaçao de bekende palmbomen.
Uniek voor het eiland is het Curaçaose hertje oftewel witstaarthert. Verder komen er op Curaçao zo'n zestien hagedis soorten voor, waarvan acht soorten inheems zijn.

Excursiemogelijkheden:
De vele landhuizen vormen één van de belangrijkste, zo niet de belangrijkste, architectonische cultuurgoederen van het eiland. De landhuizen van Curaçao hebben een belangrijke rol gespeeld in de historie van het eiland en hebben een uniek karakter. Enkele voorbeelden van landhuizen: Landhuis Brievengat, Landhuis Daniel, Dokterstuin, Jan Kock, Zeelandia, Chocolobo, Papaya, Groot Santa Martha, Rooi Catootje, Savonet en Knip. De meeste landhuizen kunnen bezichtigd worden, soms na afspraak.

Chtistoffel Park:
Aan het einde van de jaren zestig kocht het eilandbestuur op aandringen van de Stichting Nationale Parken Nederlandse Antillen de voormalige plantages Savonet, Zorgvlied, Knip en Zevenbergen. Deze vier plantages werden samengevoegd en vormen nu samen met de aangrenzende heuvels van Knip het huidige Christoffelpark. Natuurliefhebbers zullen hun ogen uitkijken. Met de auto kan je door het Christoffelpark rijden, tot aan de voet van de Christoffelberg. Voor diegene die over een wat "slechtere" auto beschikken met mindere capaciteiten geen nood, als de auto niet meer de heuvel op kan, is er een jeep die dagelijks auto's uit het park sleept.

Wandeltochten in Willemstad of op de Tafelberg:
Bezoekers kunnen van de rijkelijk gevarieerde geschiedenis van Willemstad genieten. Onder leiding van een architect of een kunsthistoricus worden wekelijks rondleidingen gehouden door Otrabanda, een deel van Willemstad. Ook de natuurlijke wereldhaven Sint Annabaai is een bezoek meer dan waard.
Ook is een excursie mogelijk om de unieke fosfaatrijke Tafelberg te beklimmen.

Restaurants.
Er zijn verschillende goede restaurants waar u kunt eten. Ik kan u enkele tips geven.

Zoover Voor meer informatie over Curacao kijkt u op Zoover.